Slovníček vietnamských čajů

Thai Nguyen – velká oblast u čínských hranic.
Tan Cuong – vesnice a menší oblast Thai Nguyenu, nejlepší mladé čajovníky.
Thom Ngon – označení speciální chuti či tónu vůně, není to oblast
Che Xanh – čistý čaj, nejčastěji zelený
Tuyet – bílý neboli stříbrný
Dac Biet – superior
Che Sen – lotosový čaj, neboli zelený čaj ochucený květem lotosu
Tra Hoa Lai – jasmínový čaj, neboli zelený čaj ochuceny květem jasmínu
Tra Lai Móc Cau – jasmínový obsahující tipsy, Móc Cau = tippy
Suoí Giang – vysokohorská oblast hned vedle Thai Nguyenu, asi 1300 m.n.m.
Tra oolong – polofermentovaný čaj, oolong
Tra Thiet Quan Am Vietnam – polofermentovaný čaj, oolong vietnamská verze Tie Quan Yin, Železné bohyně. tmavší oolong než „Tra oolong“
Che Den – černý čaj

(Původně zveřejněno 5. 12. 2004, Mirek Kamlach, e-mailová konference caj@dione.zcu.cz)

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené, Vše o čaji a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.